Abdullah Yalçın

Abdullah Yalçın

Yalçın’la Kültür Köşesi
[email protected]

ALİ ÖZKAYA VEKİLİMİZLE İLK TANIŞMAMIZ

31 Ocak 2024 - 14:51

Ali Özkaya

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

ALİ ÖZKAYA, 20.04.1970 tarihinde Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi Çayüstü Köyünde doğdu.

1980 yılında ilkokulu, 1987 yılında Isparta/Keçiborlu İmam-Hatip Lisesini, 1992 yılında da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1993 yılında Ankara’da avukatlık stajını tamamlayıp serbest avukatlığa başladı. 1993-1995 yıllarında, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Özel Hukuk Dalında çalışması oldu.

1995 yılında Burç Eğitim Tesisleri ve Yayıncılık A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak, Ankara Özel Ferda Kolejinin kuruluşunda görev aldı. 

Kasım 2003 - Mayıs 2007 tarihleri arasında Ak Parti Çankaya İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.

1995-2004 yılları arasında; Hukukçular Birliği Vakfı İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkan Yardımcılığı ve Ankara Şubesi Kurucu Başkanlığı yaptı. 2010-2011 yıllarında Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliğinde bulundu.7 Haziran 2015 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. 26 27 ve 28.Dönemde yeniden Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. Adalet ve Anayasa Komisyonlarından üyelik yaptı. 

2015 Yılından itibaren AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı görevi yaptı. Halen Disiplin Kurulu Üyesi / Sekreteri olarak görevine devam etmektedir. Orta derecede Fransızca ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Ali Özkaya bana göre Afyonkarahisar ın hizmetkârı ve gelmiş geçmiş en Çalışkan milletvekillerinden biridir. Öğrenciliğimizin  ilk yıllarıydı bir grup arkadaş Meclisi ziyarete gidecektik vekilimiz Ali Özkaya ya tam olarak bilmiyorduk danışmanlarını aradık ve bize randevu verdi bize Öyle karşıladılar ki şefkatle nezaketle samimiyetle karşıladı ilk kez bu kadar nazik samimi bir Bürokratik görmüştük bu kadar nezaketin içinde bir o kadar Çalışkan yani şu sözlerle vekilimizi tabir etmek istiyoruz

Bir Vekili olmalı İlimizin. 

ilin lokomotifi oluyorsa durmadan dinlenmeden  koşuyorsa. 

Birileri hala gözünün üstünde kaşın var diyorsa. Bizlerde derizki yürü Güzel İNSAN yorulmasını bilmeyen Vekilim dualarımız hep sizinle olsun inşallah. Daha Sonraları mecliste staj yapma imkanı bulduk ve vekilimiz herkese herkesin derdine hemhal olduğunu kapısına gelen kimseyi geri çevirmediğini gördük Bu da vekilimiz olan sevgimizi kat ve kat arttırdı Hani bazı insanlar vardır ya Allah bir kulunu sevdiğinde, onu diğer insanlara da sevdirir.Böyle kimselerle konuşurken,gerçekten onlarda samimiyeti,huzuru ve güveni çok yakından hissedersiniz. 

Var böyle insana inşirâh yani gönül huzuru ve kalp mutluluğu veren kimseler; Allah'ın rızasına nâil olmuş olanlar. Teşekkürler kıymetli vekilim Afyon için  birçok büyük projelere imza atan , kıymetli vekilimiz Afyonlu olarak sizinle gurur duyuyoruz.

Rabb'im sizleri Afyonkarahisar'ımızın , ilçelerimizin,beldelerimizin,köylerimizin başından eksik etmesin inşallah kıymetli vekilim . Biz şahidiz çalışkanlığınıza Rabbim de işlerinizi kolaylaştırsın inşallah Alemde şer bitmezse, Oğuzda da Er bitmez.

 

Merhametli,güzel yürekli,yiğit insan sen yürü biz arkandan yürürüz. 

 

Beden ölür, çürür, cana bakın siz

Kim kiminle yürür, ona bakın siz

Bırakın dönsün dönme dolaplar

Haktan hakikatten yana bakın siz

 

DURMAK YOK YOLA DEVAM İNŞALLAH...

Saygılarımla Abdullah Yalçın

YORUMLAR

  • 0 Yorum