Samed Gök

Samed Gök

KIRKGÖZ Haber Değerlendiriyor
[email protected]

BOLVADİN NUMAN HOCASINI BIRAKMIYOR

22 Mayıs 2022 - 11:16


BOLVADİN NUMAN HOCASINI BIRAKMIYOR

İlçemizden ismini sayamadığım doktorlar gelip geçti.

Kimi yıllarca kaldı kimi ise bir kaç ay.

Her bir doktorun ilçemizde ayrı bir hikayesi oldu sanki.

*

En bilineni Salim Atalay’dır.

Hiç unutmam bir program da ilçemizi anarken, kim kimin torunu iyi bilirim. Hatta ilçe kabristanlığındaki isimler bana yabancı değil demişti. Yıllarını vermiş doktorun, ilçemizle bütünleşmesi bu olsa gerek.

**

İlçemizle daha fazla bütünleştiğini tahmin ettiğim birisi daha var.

2010 yılında, ilçemize Dahiliye Uzmanı atandı. İsmi Numan Konakçı.

Büyüğümüzden küçüğüne, amirimizden memuruna işçimizden esnafına herkesin bildiği bir isim. Herkesin kalbine dokunan bir doktor.

***

Hiç kimseye hasta muamelesi yapmaz. Her hastasını iyi tanır, aile ferdi gibi görür, ismiyle hitap eder. Hastalarıyla aile samimiyeti vardır. Her hastasıyla da fotoğrafı selifesi vardır ha! Hastalarını pek yalnız bırakmaktan hoşlanmaz. Doktorluk ünvanı sadece girişteki tabeladadır. Samimiyetini böyle açıklamam daha doğru gibi.

*

Aynı zamanda tıbbi bilgisi de fevkalade iyi.

Hiç unutmam, kanser teşhisi alan bir hastaya, sağlıklı olduğunu söyleyip, taburcu eden de bizim Numan abimizdi. Hastanın kendisine dua edişini görmenizi canı gönülden isterdim.

**

Yazıma, personeliyle ilişkisiyle devam etmek istiyorum. Gerek ilçemizde gerekse de Çay ilçesinde, sosyal ilişkilerinde, fevkalede bir seviye yakalamış. Mesai arkadaşlarının mutluluğundan belli, ben öyle tahmin ettim.

***

Numan hocamız, abimiz, kardeşimiz, büyüğümüz, 2019 yılında ilçemizden ayrılarak, Çay Devlet Hastanesine atandı. Herkesi bir panik aldı. Numan hoca nereye gidiyor. Ancak yüreğimizi rahatlatan yere tayin oldu. 

Çay’a. 

Yüreğim serinledi dedi Bolvadinlim.

Çünkü Numan hoca için 12 km yolun ne önemi var. 

 

*

Şimdi…

Çay Devlet Hastanesine Numan hocamıza, ziyarete gidin veya muayene olmaya…

Sıra önünde bekleyen hastalar genellikle Bolvadinli. Tüm Bolvadinli hastalar, Numan hocanın gönül kapısında bekliyor.

 

**

Ne güzel bir doktorluk örneği,

Ne güzel bir kardeşlik,

Ne güzel bir abilik,

Ne güzel bir evlatlık,

Ne güzel bir samimiyet örneği diyorum.

 

Hastane duvarlarındaki soğukluğu hissettirmeyen, merhameti, sevgisi, saygısı, hoşgörüsü doktor önlüğüne sinmiş, kıymetli abim, selam olsun sana…

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Yusuf ziya köksoy .
    8 ay önce
    Numan Hocamız Çok Kıymetli ve Harika bir insan, Değerli bir Doktor , Allah Yardımcısı Olsun .. Her Dr ' a ve insana Nasip olmayan hizmetleri Samimi , Çalışkan ve Başarılı bir Hocamız.. Hocamıza Sağlık ve Mutluklar , Başarılarının Devamını dilerim ..